Slow Steps

Ontspannen van binnen naar buiten

Logo Meskers NHN

Groepslessen AOT

train je adem en verdiep je ontspanning


Adem- en ontspanningstherapie (AOT) kan in individuele sessies worden gevolgd maar ook in groepslessen. Bij groepslessen spreken we niet van 'therapie' maar van 'training'.


Over het algemeen zijn groepslessen geschikt voor mensen die kunnen ontspannen en hierin een verdieping willen brengen. Wanneer ontspannen moeilijk is, heeft individuele begeleiding (therapie) de voorkeur.

Van nature ontspannen

Ben je op zoek naar een manier om je ontspanning verder te verdiepen en een bewuste en relaxte leefstijl en houding te bevorderen? Kom dan eens vrijblijvend ervaren wat adem- en ontspanningstraining voor jou kan doen.

Van nature beschikken we allemaal over het vermogen om te ontspannen. In de praktijk gebeurt het echter maar al te vaak dat ècht ontspannen erbij in schiet. In de groepslessen nemen we tijd voor deze natuurlijke ontspanning. De lessen bieden eenvoudige instructies die goed aansluiten bij de dagelijkse bewegingen, gemakkelijk thuis te oefenen zijn en daardoor ook gemakkelijk te integreren in je leefritme. Er zijn instructies via aandacht, voorstelling, beweging, houding en ademhaling. Bij deze instructies speelt de ademhaling direct of indirect een belangrijke rol. Een natuurlijke adembeweging is merkbaar in het hele lichaam.

Er wordt niet volgens een vast protocol gewerkt. De begeleider/trainer volgt tijdens de les de bevindingen en reacties van de deelnemers en kiest op grond daarvan de volgende stap.

Jouw welzijn

Heerlijk wekelijks een uurtje voor jezelf, de aandacht bij je lijf en gevoel en juist weg uit je hoofd. Die ervaring neem je mee naar huis en ook thuis neem je regelmatig tijd voor de oefeningen die je prettig vond in de les. Door de diepe ontspanning komen processen op gang die je welzijn bevorderen. Zo komen bv. herstelprocessen beter tot hun recht, wordt de ademhaling functioneler en wordt het rustiger in je hoofd.

Yoga en Mindfulness?

Wil je graag deelnemen aan groepslessen waar aandacht is voor ademhaling en ontspanning, en is yoga of mindfulness niet 'jouw ding'? Dan is adem-en ontspanningstraining wellicht iets voor je!

Ook kan de training een opstap zijn voor mensen die juist wel graag yoga- of mindfulness-lessen willen gaan volgen maar zich daar op dit moment nog te onrustig voor voelen ('ik kan niet zo lang stilzitten...').

Adem- en ontspanningstraining is procesmatig, dat wil zeggen dat er geen vast protocol is maar dat de lessen op de deelnemer(s) worden aangepast en dat de respons van de deelnemer(s) leidend is in het kiezen van de volgende stap. Zo kan rustig en zonder druk of verwachtingen worden onderzocht of er mogelijkheden zijn om wél de rust te vinden die nodig is voor yoga en mindfulness.
Meer over adem- en ontspanningstherapie (AOT):
Contactformulier Contactformulier
Naar boven