Slow Steps

Ontspannen van binnen naar buiten

Contact
Meskers NHN - Slow Steps Schorrekruid 9
1775 HB Middenmeer
0227-503059
06-22212889
Contactformulier »


Blog volgen
Logo Meskers NHN

Blog

Prikkels; lessen van mijn hond

De oefeningen uit de Methode Van Dixhoorn adem- en ontspanningstherapie zijn eenvoudig en liggen dicht bij de bewegingen die we maken in het dagelijks leven. Via de oefeningen die je doet, worden subtiele prikkels gegeven waarop jouw systeem (je lijf en hoofd) kan reageren. Ook kan de begeleider zachte handgrepen toepassen.


Natuurcoaching

Het kan gebeuren dat je je in het begin afvraagt of zulke eenvoudige instructies en handgrepen wel effect kunnen hebben. Maar proefondervindelijk wordt dit al gauw helder.

Lessen van mijn lieve hond

De laatste tijd krijg ik hiervoor nog extra bevestiging via de lessen die ik leer van mijn hond. Ze is al oud en sinds kort totaal blind en nagenoeg doof. De eerste dagen van de blindheid waren erg lastig voor haar; ze botste overal tegenaan en was haar oriëntatie helemaal kwijt. Ze durfde bijna niet meer aan de riem met ons mee te lopen.


Het is ontroerend om te zien hoe ze haar best doet om met de situatie om te gaan. We merken dat ze weer een klein beetje vertrouwen krijgt en langzaam meeloopt als we haar aanlijnen. En hierin zit de les: als we haar via de riem of halsband proberen te leiden, dan gaat ze daar in mee, zolang we dat doen zonder druk en zonder te trekken. Slechts licht de riem of halsband vasthouden en haar de intentie van de richting laten voelen is voldoende; ze voelt de intentie aan en loopt voorzichtig in de bedoelde richting. Gaan we echter kracht zetten en trekken aan de halsband, dan blokkeert ze en blijft stokstijf staan.


Een mooiere les over de werkzaamheid van subtiele prikkels had ik niet kunnen krijgen.11 maart 2017 | Ditty | ReageerShare

« Vorige blogVolgende blog »


Blog volgen
Naar boven