Slow Steps

Ontspannen van binnen naar buiten

Contact
Meskers NHN - Slow Steps Schorrekruid 9
1775 HB Middenmeer
0227-503059
06-22212889
Contactformulier »


Blog volgen
Logo Meskers NHN

Blog

Het bijzondere van stiltewandelen

Ja, ik geef het toe: als ik het woord 'stiltewandeling' hoorde, associeerde ik dat – terecht of onterecht – met devote nonnen in lange, donkere gewaden en kloosters. Of met plechtige religieuze optochten van parochianen door de straten van oude steden. En ook met emotionele stille tochten waarmee honderden deelnemers gezamenlijk een door zinloos geweld omgekomen medemens gedenken en eren.


Stiltewandeling

Mooie voorbeelden van samengekomen gelijkgestemden die met elkaar een bepaalde groepsdynamiek voortbrengen waaruit elke deelnemer kracht en/of inspiratie kan putten. Maar tegelijkertijd activiteiten die heel ver van mijn bed stonden. Stiltewandeling? Niets voor mij. Dacht ik.

De kracht van stiltewandelen

Tot ik uitgebreid kon kennismaken met het begrip 'stiltewandeling' in het lesprogramma van Nanette Kant van Innersteps. Heel bijzonder om te ervaren dat wandelen in stilte in groepsverband heel anders 'voelt' dan wandelen in stilte in je eentje. Het samen dezelfde route lopen, samen genieten van de natuur en tegelijkertijd de focus brengen op jezelf en op jouw plek in de omgeving, voegt een sterke factor toe: verbinding.


Met elke stap die je zet, wordt het stiller in je hoofd en nemen lichamelijke (over)spanningen af. Je gaat de natuur intenser beleven en wordt bewuster van jezelf en alles om je heen. Je bent in verbinding met jezelf, de groep en de natuur. Hier en nu. Mindful wandelen...


Na de wandeling voel je je fris, sterk, blij en geïnspireerd. Je kunt allerlei tobberijen beter relativeren en wellicht zijn er antwoorden en inzichten opgeborreld waarmee je verder kunt. En niet in de laatste plaats: wandelen is goed voor lijf en leden. Ik ben om! En ik nodig jou van harte uit om met ons op pad te gaan en zelf het stiltewandelen te ervaren.13 maart 2017 | Ditty | ReageerShare

« Vorige blogVolgende blog »


Blog volgen
Naar boven