Slow Steps

breng rust in jezelf en haal ’t beste uit je leven

Agenda kort
okt./nov. 2019:
Natuurretraite Madeira »

datum n.t.b.:
Natuurretraite Schoorl »

datum n.t.b.:
Natuurretraite Veluwe »


Volledige agenda:
Diensten en agenda »


Madeira weer

Contact
Meskers NHN - Slow Steps Schorrekruid 9
1775 HB Middenmeer
0227-503059
06-22212889
Contactformulier »
Logo Meskers NHN

Natuurretraite Madeira

parel in de Atlantische Oceaan


Stel je voor: bloemeneiland Madeira... je wandelt langs een levada en voelt de zon tussen de bomen door op je gezicht schijnen. Een fris briesje waait door je haren. Aromatische eucalyptus- en lauriergeuren strelen je reukzintuigen. Je geniet van het uitzicht - dat na elke bocht verandert. Beboste bergkammen en diepe dalen, schilderachtige dorpjes en agri-terassen. In de verte de eindeloze oceaan.


In no-time ben je helemaal één met de natuur en de magische energie van dit vulkaaneiland.


De overweldigende natuur maakt het je makkelijk om alle ruis even uit te zetten, en het contact met je eigen natuur te herstellen en verdiepen. Opgaan in jezelf, de groep en de natuur. En dat is precies wat je doet in deze 8-daagse Natuurretraite.


Exclusief voor vrouwen.


Incl. 5 levadawandelingen onder begeleiding van een plaatselijke gids.


Thema: 'Hoe blijf je ontspannen en authentiek in de 24/7 hectiek?'


Aan de hand van verschillende oefenvormen ga je je vermogen om te ontspannen trainen op verschillende niveaus: fysiek, mentaal en emotioneel. En we leggen – met 2 benen stevig op de grond ;) – de link naar energetische en spirituele dimensies. De training bestaat uit een mix van o.a. mindful wandelen, natuurcoaching, aandachtoefeningen, adem- en ontspanningsoefeningen en meditatie.


Wandelen ontspant en brengt tegelijkertijd van alles in beweging. De werkvormen in en met de natuur - natuurcoaching - nodigen je uit om te reflecteren op jezelf en je leven. De zon, oceaan, bergen, rotsen, bomen, levada-paadjes, bloemen, bladeren, takken, keitjes... alles wat de natuur biedt, kan een symbolische betekenis hebben voor jou. Dit gegeven benutten we in de opdrachten.


De natuur spiegelt de onbewuste lagen van jezelf. De uitdagende oefeningen geven vaak verheldering en inspiratie op een onverwachte manier. Dit helpt je verder op weg: je zet stappen in je persoonlijke ontwikkeling. Je werkt aan jouw persoonlijk en natuurlijk leiderschap.


De groepsdynamiek van 'vrouwen onder elkaar' geeft een extra dimensie aan de retraite. Samen wandelen, oefenen, mopperen, huilen, lachen en vieren. In alle veiligheid luisteren naar elkaars verhalen is inspirerend en verbindend. En het geeft kracht.


Naast het programma is er tijd voor jezelf. Ga bijvoorbeeld naar de zandstrandjes van Calheta, geef je op voor een boottrip om dolfijnen en walvissen te spotten, wandel langs de boulevard van het schilderachtige dorpje Jardim do Mar, neem een duik in het zwembad - of in de natuurbaden van Porto Moniz, settel je in de tuin met een mooi boek, of doe juist lekker helemaal niks.


Heerlijk tot rust gekomen en bewuster van jezelf, je omgeving en je plek in het grotere geheel, ga je na deze retraite naar huis. Met hernieuwde inzichten en (zelf)vertrouwen kun je de hele wereld weer aan. De tips en ontspanningstools kun je thuis meteen in praktijk brengen.


Je wordt er een blijer mens van. Authentiek en krachtig. En hoe authentieker je bent, hoe meer evenwicht en geluk je ervaart en hoe meer 'ontspannen' je bent in het contact met anderen. Jouw levensenergie straalt uit op de mensen om je heen!


Klik op de button voor alle informatie over het programma, de accommodatie, data en kosten.Natuurretraite Madeira
Top